+45 28 15 94 38 signe@gapskokken.dk

Depression kan vel sagtens opstå af mange grunde. Én kan være en ringe tarmflora.
Én anden mangel på animalsk fedt

Der er en tæt forbindelse imellem hjernen, nervesystemet og fordøjelsen.

Man taler om tarm-hjerneaksen, som bl.a. er etableret af Vagusnerven. Men også blodbanen forbinder områderne. Derfor er det ikke sært, at giftige affaldsstoffer fra diverse uønskede tarmmikrober kan påvirke sindet.

I en af GAPS facebookgrupperne lød på et tidspunkt dette spørgsmål fra en, der hedder Christina:

“Er der nogen, der erfaring med, om GAPS-kuren hjælper på depression? -Som i at komme af med nogle ordentlige hestepiller af antidepressiver  og komme til at fungere normalt? Det ser ud som om det vil være en ret stor ændring i min kost, men hvis det vil ændre noget, vil jeg gøre et forsøg!”

Hertil svarede Yvette:

Jeg vil sige, at du bestemt skal overveje det og tro på projektet. Min personlige erfaring med kuren er indtil videre at jeg er blevet fri for alvorlig leaky gut, som udviklede sig til en myriade af symptomer såsom kronisk træthed, skizofreni + mere. Jeg har været igang i 6 1/2 uge og stort set alle symptomer er blevet så meget mindre, at jeg er helt målløs.

Jeg har fulgt kuren nøje og har haft stor tillid til at den ville virke, og det det har den så heldigvis. Den er det værd! Som mange personer her (i gruppen) kan skrive under på. Held og lykke!”

Desuden svarede Marilyn:

“På 2 måneder har jeg været i stand til at nedtrappe Fetzima (120), Ambien (10) og Klonopin (.5). Jeg lever nu mere i håbet. Mere energi. Det er intet mindre end fantastisk efter omkring 5 års tristhed.”

Læser man bogen “Nourishing Fats. Why animal Fats Belong To a Healthy Diet” af Sally Fallon Morrel (fra januar 2017) og slår op i kapitel 9 om “Animal Fats for the Mind” er man ikke i tvivl om vigtigheden af at spise smør, æg, animalsk fedt, fuldfed ost, mælk og fløde. For personer på GAPS-kuren skal sidstnævnte naturligvis fermenteres først så det bliver til youghurt og creme fraiche.

Personligt har jeg det sådan, at det er til at blive deprimeret af at se, hvor mange af mine vegetarvenner, der lider af depression.

Pin It on Pinterest

Share This