+45 28 15 94 38 signe@gapskokken.dk

Madpakken uden brød til dit barn eller dig selv

Er du vant til at tænke i rugbrødsmadder med leverpostej og spegepølse i madpakken, kan jeg varmt anbefale, at du starter med at investere i en madkasse, der inspirerer til andre serveringer.

Madkassen inden den puttet i sit etui, hvori der også kan ligge et køleelement

Madkassen før den er puttet i sit etui, hvori der også kan ligge et køleelement

Mit forslag er en model, som vi har brugt i mere end 10 år, dvs også før vi gik GAPS-vejen. Jeg finder den så inspirerende og udmærket, at jeg har lagt et link til forhandleren i USA her

Det er en investering, der for os har holdt holdt i mindst 7 år og den er alle pengene værd. Også selvom du køber den i USA og bliver bonnet af toldvæsenet oven i selve købsprisen. Køb den der, så du selv kan vælge det fine ekstra tilbehør såsom køleelementer, (køb 2, så du ikke bliver sur næste morgen, hvis ungen igen glemte at putte elementet i fryseren, da hun/han kom hjem fra skole dagen før), små mad-pinde, ekstra små boxe med mere.

Madkasse og køleelement er indeni.

Madkasse og køleelement er indeni.

Det gælder om at gøre sig livet så let, inspirerende og problemfrit som muligt, især når man er på GAPS-kur! Derfor: køb dig til lettelse, så snart du kan se dit snit til det!!

Der er et væld at muligheder, når det gælder indholdet i en lækker og indbydende GAPS-madpakke. Nedenstående er blot nogle få forslag, og du skal ikke lave det hele på én gang! Start med én ting, og så får du efterhånden bygget et basislager op, som selvfølgelig hele tiden skal suppleres.

Seranoskinke med agurk, rød peber, oliven m mandler, kylling, rå gulerod, blomkålsgratin

Seranoskinke med agurk, rød peber, oliven m mandler, kylling, rå gulerod, blomkålsgratin

 • Væn dig til at lave lidt ekstra aftensmad, så der er rester til madpakken
 • Køb en samling kyllingelår og steg dem med henblik på ugens frokoster
 • Lav selv pølser og ketchup, som du kan udvikle til en ægte Berliner Kurry Wurst
 • Lav din egen fiskefars og steg fiskedeller. Evt. med hjemmerørt mayo/remo.
 • Lav paté, for eksempel af ande- eller kyllingelever.
 • Hav et udvalg af grønt i køleskabet. Peberfrugt, agurk, tomat, agurk, gulerod er oplagt. Frosne ærter er nemme at spæde op med.
 • Avocado er også en mulighed, giv den med i hel stand (inkl kniv til at skære den med) eller dryp skærefladen med citronsaft, så den ikke bliver brun
 • Brug salatblade til at vikle rundt om pølse eller andet kød og luk den med en madpind. En smart lille wrap med eller uden tomat, ost, sennep eller basilikum
 • Grav en markrel, ørred eller laks
 • Lav hummus af hvide bønner eller limabønner, når I er godt i gang med den fulde GAPS-kur og det tåles. (Også en god måde at få lidt uopvarmet koldpresset olie på)
 • Find den type GAPS-venlige ost, dit barn kan lide, hvis hun – hvis han-hun tåler det, og giv det med i blokke med grønt til
 • Suppler med forbehandlede nødder eller mandler eller med noget melfrit brød

  Hold gravet fisk kølig og ufordærvet i en madkasse med køleelement

  Hold gravet fisk kølig og ufordærvet i en madkasse med køleelement

 • Gå aldrig ned på æg. Så kan nemlig du altid lave et røræg med eller uden creme fraiche, stegt i rigeligt smør, ghee, kokosolie eller animalsk fedtstof – køle det af og give det med i madkassen.
 •  Hvis dit barn er gammelt nok til at håndtere det, kan du også give suppe, fond eller bouillon med i en termokande. Efter mit skøn skal man gå i 5. klasse for at være gammel nok til at undgå at skolde sig selv eller kammeraterne.
 • Til den søde tand på en særlig festdag kan en enkelt Blåffin nemt medbringes i madkassen

Opskrifter på mayonaise, remoulade, ketchup, leverpaté, blomkålsgratin, hummus, bouillon, fond, gravet laks og wraps – altsammen uden stivelse, sukker, billig planteoile eller tilsætningsstoffer – findes i GAPS Kogebogen.

Dette indlæg er udgivet første gang i august 2018.

Pin It on Pinterest

Share This