af Signe Gad, GAPS-kokken | 27. okt 2025 | Opskrifter
Hvem skulle tro, at en græskartærte faktisk godt kan gå hen og smage ret lækkert – og at den kan få en sprød og knasende bund, selvom man ikke bruger hverken mel eller sukker? Hvis du er bekendt med GAPS-kuren, vil du straks se, at den er beregnet til dem, der...
af Signe Gad, GAPS-kokken | 15. aug 2025 | Kokkens klumme
Fra juli til november modnes de danske æbler Som oliven og vindruer er syd-europæernes guld, er æblerne vores. Det danske klima er det bedst tænkelige for æbler, men vi har ind imellem svært ved at få øje på dem for bare træer. Uvist af hvilken grund kan man købe...
af Signe Gad, GAPS-kokken | 15. aug 2025 | Opskrifter
Madpakken uden brød til dit barn eller dig selv Er du vant til at tænke i rugbrødsmadder med leverpostej og spegepølse i madpakken, kan jeg varmt anbefale, at du starter med at investere i en madkasse, der inspirerer til andre serveringer. Mit forslag er en model, som...
af Signe Gad, GAPS-kokken | 14. aug 2025 | Opskrifter
Klaret smør er let at lave og nemt at arbejde med Klaret smør brænder nemlig ikke på under høje temperaturer ligesom smør lige fra pakken risikerer. En forskel på opvarmet olivenolie og klaret smør er, at sidstnævnte bevarer sine næringsmæssige egenskaber, mens...
af Signe Gad, GAPS-kokken | 23. jun 2025 | Opskrifter
Det er luxus at have adgang til økologiske pluk selv jordbær Det er skønt at kunne forsøde tilværelsen med dejlig moden frugt, når man nu ikke kan tåle strøsukker. Ikke mindst jordbær er smagfulde og anvendelige på mange måder. Friske – tørrede – frosne – eller endda...
af Signe Gad, GAPS-kokken | 2. jun 2025 | Opskrifter
Denne opskrift på hyldeblomstdrik er med honning, som en GAPS-mave bedre tåler end sukker. Den smager virkelig godt, og den er frisk og læskende. Du skal bruge 50 store hyldeblomstskærme 2 usprøjtede citroner 75 g vinsyre 1350 g uopvarmet/koldslynget honning 3 l vand...
af Signe Gad, GAPS-kokken | 19. feb 2025 | Kokkens klumme
Den næste GAPS online konference finder sted d. 28. februar – 2. marts 2025 Overskriften er denne gang “Metabolic Syndrome Demystified: Discover How the GAPS Nutritional Protocol Addresses this Conditon” Der er oplægsholdere, som ved hvad de...
af Signe Gad, GAPS-kokken | 2. jan 2025 | Kokkens klumme
At tætne sin hullede tarmvæg (leaky gut) er en del af GAPS-kuren. Med bouillon, stock, fond, broth, eller hvad man nu vælger at kalde det. Med hvad er forskellen? Bouillon = stock Bouillon er et fransk ord, vi har taget til os som en del af det danske sprog. Måske...
af Signe Gad, GAPS-kokken | 17. aug 2024 | Opskrifter
Med god grund er æbleflæsk en klassiker i det danske køkken! 1: det smager godt. 2: det mætter og nærer. 3: det skal laves af fritgående grise og gerne biodynamiske. 4: vi gider ikke spise kød med medicinrester, når vi er på GAPS-kur – som ikke bare er en...
af Signe Gad, GAPS-kokken | 9. jun 2024 | Opskrifter
Denne bananmazarinkage er pærenem at lave 6-8 personer smør til formen 50 g valnødder 120 g smør (eller kokosolie, se tips) 45 g honning 3 modne bananer 1 tsk vaniljevodka 5 æg 1. Tænd for ovnen på 135 grader og smør en tærteform. 2. Hak halvdelen af valnødderne fint...