+45 28 15 94 38 signe@gapskokken.dk

Tarmflora, ADHD, depression og angst. Nogen sammenhæng?

– Det er nu også danske forskere igang med at undersøge, skriver Dagens Medicin i en artikel af Sybille Hildebrandt.

Meget spændende, om disse 3 diagnoser kan få lidt medvind, eller rettere det modsatte, så de mange, der lider af dem, og ikke mindst psykiaterne, kan få en ny forståelse af en mulig årsag til disse lidelser.

Forstår man, at det også kan handle om den biokemiske tilstand i fordøjelsessystemet, har man væsentlig bedre grundlag for at vælge en medicinfri behandling, der kan bringe en videre. Må jeg i al diskression foreslå, at man forsøger sig med GAPS-kuren i et par måneder for at se, om den kan være relevant? Modsat diverse medicin har den ingen ubehagelige bivirkninger. (Bortset fra eventuel die-off, også kaldet Herxheimer reaction eller healing crisis, men det er jo bare et tegn på afgiftning.)

Selvom det er forskere, der citeres i artiklen, virker dog ikke alt veldokumenteret. Først og fremmest udsagnet om, at kost ikke kan ændre på nogen tarmflora.

Troede ellers at man som forsker var nysgerrig og forundringsparat. Selvsamme forsker tager endvidere skarpt afstand fra linket mellem tarmflora og autisme.  Jeg smider lige et link, det kan måske kunne være spændende at læse i densammenhæng?

The Gut Microbiota and Autism Spectrum Disorders

Og her er den opløftende artikel fra Dagens Medicin

 

Pin It on Pinterest

Share This