+45 28 15 94 38 signe@gapskokken.dk

På GAPS-kuren bruger vi hvide bønner eller limabønner til humus

Denne opskrift er til gapstere, der er ovre den første start af kuren og godt igang med helingen. Tørrede bælgfrugter er alt for hård kost for nybegyndere. Selv når man er klar til at prøve, om man kan håndtere dem, skal de være forbehandlet som anvist her. Det kan lyde besværligt at bønnerne skal forberedes så grundigt, men det er det altså kun på det planlægningsmæssige plan. På det praktiske er det pærenemt.

Forbehandling af hvide bønner og limabønner:

  1. Sæt den mængde bønner, du vil lave, i blød i rigeligt koldt vand i 24 timer.
  2. Vandet skummes. Skru ned og lad dem simre under låg i 4 timer.
  3. 5 minutter før de tages af ilden tilsættes lidt salt.
  4. Hæld vandet fra, lad bønnerne køle af eller brug dem med det samme.
  5. Opbevar dem på køl i max 3 dage eller i lang tid i fryseren.
    ________________________________________________
    Man kan med fordel koge en stor portion ad gangen og fryse i mindre, så man ikke behøver starte helt forfra hver gang, man skal bruge en lille portion.

 

Møre limabønner efter 4 timers simring

Bønnehumus

4 personer

  • 2 spsk sesamfrø
  • 4 dl kogte hvide bønner eller Limabønner
  • ½ – 1 dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • saft fra ½ citron
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk salt
  • 1 knivspids cayennepeber

1. Rist sesamfrøene let på en tør, hed pande og lad dem køle af.

2. Blend bønnerne med olien og tilsæt presset hvidløg, citronsaft, spidskommen, salt og cayennepeber. Kør det hele i blenderen, så det bliver en jævn masse.

3. Juster smagen. Måske skal den tilsættes lidt mere af det ene eller det andet.

TIPS
Godt sammen med oliven eller til stave af rå gulerod, blegselleri, rød peber og agurk. Alle med kendskab til GAPS-kuren vil vide, at rå grønsager heller ikke er for nybegyndere, men kun for personer, der er godt igang med helingen.

Det, der ikke spises inden 3 dage, kan med fordel fryses ned, da det ikke holder meget længere i køleskabet.

Pin It on Pinterest

Share This