+45 28 15 94 38 signe@gapskokken.dk

Klaret smør er let at lave og nemt at arbejde med

Klaret smør brænder nemlig ikke på under høje temperaturer ligesom smør lige fra pakken risikerer. En forskel på opvarmet olivenolie og klaret smør er, at sidstnævnte bevarer sine næringsmæssige egenskaber, mens olivenoliens ødelægges af varmen.

  • Til et stort glas klaret smør går der 2 pakker smør á 250 g

Du skal bruge en bageform, gerne af sten- eller lertøj

1. Tænd for ovnen på 100 grader

2. Læg smørret i formen og stil den i ovnen på næstnederste rille allerede mens den varmer op.

3. Når smørret er smeltet efter ca. 30 minutter er det delt i 2; bundfaldet er hvidt mælkestof og øverst svømmer det klare, gule fedtstof.

Klaret smør eller ghee opbevares på køl

Klaret smør opbevares på køl

4. Hæld nu langsomt det klarede smør over i et stort glas eller en anden beholder, uden at den hvide del ryger med. Brug evt. en ske til at fange den sidste rest af det klare smør med, så det ikke går til spilde.

Kasser det hvide bundfald.

5. Læg låg på beholderen og opbevar det klarede smør i køleskab; det holder længe.

TIPS

Klaret smør kaldes tit for ghee i  GAPS-litteraturen, men da det ikke er det samme som simpelt klaret smør, vælger jeg det umisforståelige: klaret smør! Det indiske køkken bruger ghee, som er klaret smør, der har været igennem en gæringsproces.

Læs Kokkens klumme om hvorvidt smør er helbredsskadeligt

Pin It on Pinterest

Share This