Dette pilotstudie studie peger på adskillige interessante ting.
For det første, at et symptom som tics typisk blot er ét af mange andre symptomer på, at der er noget, der er helt ude af balance.
For bare de 6 deltagere med tics havde de forskellige ét eller flere af disse andre diagnoser eller problemer med:
– tale
– fordøjelse
– adfærd- og vrede
– søvn
– ADHD
– over- eller undervægt
– angst og fobier
– allergier
– OCD
– sengevædning
– anfald (hysteriske)
– hallucinationer
– med at svede meget
– autisme spektrum disorder
– SPD (Sensory Processing Disorder)
For det andet er resultaterne for deltagerne i studiet udelukkende positive.
– 3 bliver helt raske
– 3 får det væsentligt bedre og er stadig i gang med deres helingsproces
5 af de 6 er børn, og børnenes mødre har også deltaget på sidelinjen med samme intervention. Disse melder ligeledes om markant bedring, da de alle har haft GAPS-relaterede helbredsproblemer.
Mere forskning ja tak!
Der findes efterhånden mange studier om ernæring og dens indvirkning på mikrobiotaen. Når der ikke findes meget forskning om GAPS-programmets virkning, handler det selvfølgelig først og fremmest om penge. Studier om sygdom og helbred støttes først og fremmest af medicinalindustrien. Men hvilket medicinalselskab gider poste penge i noget, der peger på, at løsningen på en sygdom er at erstatte medicin med rigtig mad? Ophavskvinden og hendes hjælpere bag GAPS-programmet har i 25 år koncentreret sig om det kliniske arbejde samt formidling og uddannelse. Men let´s face it: det eneste, der giver respekt fra omverdenen er troværdig forskning. Uden forskningsmæssig dokumentation afføder tilgange som GAPS-programmet ikke andet end total mangel på respekt og åbenhed, latterliggørelse og mistro fra sundhedsvæsenets og mediernes side.
-Så velkommen til dette pilotstudie. Jeg ser frem til adskillige randomiserede, kontrollerede. -Så der kan komme mere respekt om og opmærksomhed på en særdeles konstruktiv løsning på de vildt mange helbredsproblemer, en masse mennesker render rundt og døjer med i dag uden at få hjælp: GAPS-programmet.
Studiet er publiceret på isom.ca, International Society for Orthomolocular Medicine i maj 2022