+45 28 15 94 38 signe@gapskokken.dk

Lyt til en beretning fra 10-årige Hunter, der arbejdede sig ud af sin autisme-diagnose ved hjælp af GAPS-programmet

Slå lyden til, spids ører og lyt, hvis du forstår amerikansk.

Hunter er, da han optræder på denne video, 10 år. Han var diagnosticeret som autist og fortæller her modigt om, hvordan han oplevede denne forstyrrelse. Efter at have fulgt GAPS-programmet i lang tid, har han lagt diagnosen bag sig.

Historier som disse findes der mange af derude, især i de engelsktalende lande.

Disclaimer
Der er ingen, der siger at samtlige autister kan blive raske af at følge GAPS-kuren. Der er ingen, der siger, at alle autister har diagnosen på grund af en dysbiotisk tarmflora. Der kan sikkert være mange årsager. Men en af dem er altså en skadelige biokemisk tilstand i kroppen, en dysbiotisk tarmflora. Hvis dette ikke har hold i virkeligheden, fortæl mig så hvordan det kan være, at så mange autister har fået det ufatteligt meget bedre efter at have fulgt GAPS-programmet. I lang tid. Og som jo netop handler om at sige farvel til dysbiotisk – helbredsskadelig – biokemisk tilstand i kroppen.

Læs Gut and Psychology Syndrome
Det, som erfarne (med GAPS-programmet) fagfolk især i udlandet siger, inklusive neurolog og ernæringsekspert og mor til forhenværende autist Natasha Campbell-McBride, og kvinden bag GAPS-programmet, er, at hvis man er autismespektrumforstyrret på grund af en dysbiotisk tarmflora, kan det hjælpe at følge GAPS-programmets anvisninger, så man kan blive afgiftet, få helet sin tarmvæg og genoprettet en bedre mikrobe-balance i fordøjelsessystemet. Læs hendes bog og få hendes detaljerede forklaring. Den findes på 19 sprog, men desværre ikke på dansk.

Opsummering om forskning på området som det så ud i 2017

GAPS Stories
GAPS Stories præsenterer 51 historier om at blive rask med GAPS-kuren. Godt 100 forskellige diagnoser og symptomer er repræsenteret – måske især fordi en GAPS-person stort set aldrig kun har én diagnose, men mange. (Eksempelvis viser den nævnte forskning, at 85% af autister lider af forstoppelse).
I bogen kan man læse 14 beretninger om autister, næsten alle børn, der er blevet raske.

Der ligger desuden meget information om autisme og GAPS-kuren frit tilgængeligt på nettet. Start eventuelt med at tjekke links ud her.

Lav din egen research
Beklageligvis er man nødt til at lave sin egen research og gøre sig sine egne erfaringer, uanset hvilken GAPS-diagnose, man slås med. Og desværre findes der mange danske fagfolk såvel som pårørende til diagnoseramte, der ikke kunne interessere sig mindre, når andre tager sig den frihed at fortælle højt, at de i deres helt egen private familie har haft gode erfaringer med at kæmpe sig igennem GAPS-kuren.

Hvad værre er, de er ikke engang ligeglade. De har travlt med at des-se og nedgøre positive historier på respektløs og nedladende facon. Store dagblade lægger hellere end gerne spalter til ensidige meningsudgydelser og vrængende kommentarer af personer, der mener at vide bedre. De optager derimod nødigt indlæg hverken fra personer med erfaring, fra nogen, der kan forklare sammenhængen, eller som blot fortæller endnu en positiv historie om at blive rask. Derfor må du finde disse historier på de sociale medier. De findes, og jeg er glad for at sige, at der er mange.

At nogen som helst kan blive gal på Hunter, efter at have hørt hans beretning på denne video, – ja – hvad skal man sige? Har du et forslag, så kom venligst kun med det, hvis du selv har hørt den.

Læs min artikel om Gut and Psychology Syndrome

Pin It on Pinterest

Share This