Når de hvide asparges, de røde-hvide rabarber og den sølvskinnende hornfisk er kommet, er det rigtigt forår!
Køb øko-asparges. De er ikke så store som ikke-øko, men mon ikke det er fordi de ikke har fået kunstigt åndedræt til væksten?
De meget veludstyrede har en gryde specielt til asparges. I den kan de blive kogt stående, så de lækre hoveder stikker op og ikke bliver udkogte. Med andre ord – det gælder om at stænglen bliver mør uden at hovederne bliver helt udkogte.
Beregn 3-6 stykker pr person, når de serveres som forret.
Gør sådan:
1. Hvide asparges skal skrælles. Brug en kartoffel- eller tyndskræller. Skær evt lidt af stokken forneden, hvis den er træet.
2. Kog aspargesene i letsaltet vand på simreblus mellem 5 og 8 minutter, alt efter hvor tykke, de er og hvor godt, du tåler ukogte grønsagsfibre. Har du det ikke så godt med dem, skal de naturligvis være ultramøre.
3. Fisk stænglerne op af kogevandet og pak dem ind i et rent klæde, så de er varme og u-vandede ved serveringen. Læg pakken på et fad – så er de klar til servering.
Spis dem med rigeligt smør eller klaret smør og lidt salt, og hvis du er ovre intro-kuren lidt citronsaft.
TIPS:
Hvide asparges kan godt forekomme lidt dyre, og det kan skyldes, at de har været nurset i hele 2-år under jorden, før de er klar til høst.
Du kan naturligvis også skære dem i mindre stykker og blande dem i alverdens salater og gryderetter.