+45 28 15 94 38 signe@gapskokken.dk

Rabarberkompot med honning – pærelet at lave

Til 4-6 personer

  • 150 g honning
  • 1/2 stang vanilje
  • revet skal og saft af ¼ citron
  • 500 g rabarberstilke uden blade

1. Bland honning, vanilje, citronsaft og citronskal.

2. Skyl rabarberne og skær blad og eventuelle brune områder af. Den hvide del af roden smager også godt. Dup stængerne tørre og skær dem ud i 2 cm stykker.

3. Vend rabarberstykkerne godt rundt i vanilje-honningen og lad dem trække et par timer eller gerne natten natten over, så de safter.

4. Hæld rabarber og saft i et ovnfast fad og bag den på næstnederste rille ved 200 grader i 20 minutter.

5. Rør i frugten undervejs og hold øje med, at de ikke får for meget, så de mister deres struktur og bliver til grød.

6. Køl kompotten af.

TIPS

Spis kompotten med for eksempel hjemmelavet youghurt til morgenmad eller som dessert med creme fraiche til, eller hvad med en smule sorbet sødet med frugt eller honning?
Lad den skrabede vaniljestang trække og bage med. Fisk den først op lige inden, du serverer kompotten. Tør den og genbrug den. Du kan også bruge en sjat vaniljevodka – vaniljestænger, der har trukket i et par måneder i vodka.

Opskrift på RABARBER CRUMBLE kan du finde i GAPS kogebogen. Køb den eller lån den på biblioteket.

Pin It on Pinterest

Share This