+45 28 15 94 38 signe@gapskokken.dk
Klaret smør er let at lave!

Klaret smør er let at lave!

Klaret smør er let at lave og nemt at arbejde med Klaret smør brænder nemlig ikke på under høje temperaturer ligesom smør lige fra pakken risikerer. En forskel på opvarmet olivenolie og klaret smør er, at sidstnævnte bevarer sine næringsmæssige egenskaber, mens...

Græskartærte med ingefær

Græskartærte med ingefær

Hvem skulle tro, at en græskartærte faktisk godt kan gå hen og smage ret lækkert - og at den kan få en sprød og knasende bund, selvom man ikke bruger hverken mel eller sukker? Hvis du er bekendt med GAPS-kuren, vil du straks se, at den er beregnet til dem, der er på...

Madpakken uden brød

Madpakken uden brød

Madpakken uden brød til dit barn eller dig selv Er du vant til at tænke i rugbrødsmadder med leverpostej og spegepølse i madpakken, kan jeg varmt anbefale, at du starter med at investere i en madkasse, der inspirerer til andre serveringer. Mit forslag er en model, som...

Æbleflæsk

Æbleflæsk

Med god grund er æbleflæsk en klassiker i det danske køkken! 1: det smager godt. 2: det mætter og nærer. 3: det skal laves af fritgående grise og gerne biodynamiske. 4: vi gider ikke spise kød med medicinrester, når vi er på GAPS-kur - som ikke bare er en...

Hyldeblomstdrik med honning

Hyldeblomstdrik med honning

Denne opskrift på hyldeblomstdrik er med honning, som en GAPS-mave bedre tåler end sukker. Den smager virkelig godt, og den er frisk og læskende. Du skal bruge 50 store hyldeblomstskærme 2 usprøjtede citroner 75 g vinsyre 1350 g uopvarmet/koldslynget honning 3 l vand...

Bananmazarinkage

Bananmazarinkage

Denne bananmazarinkage er pærenem at lave 6-8 personer smør til formen 50 g valnødder 120 g smør (eller kokosolie, se tips) 45 g honning 3 modne bananer 1 tsk vaniljevodka 5 æg 1. Tænd for ovnen på 135 grader og smør en tærteform. 2. Hak halvdelen af valnødderne fint...

Rabarberkompot

Rabarberkompot

Rabarberkompot med honning - pærelet at lave Til 4-6 personer 150 g honning 1/2 stang vanilje revet skal og saft af ¼ citron 500 g rabarberstilke uden blade 1. Bland honning, vanilje, citronsaft og citronskal. 2. Skyl rabarberne og skær blad og eventuelle brune...

Opskrift på fond, som også kaldes broth

Opskrift på fond, som også kaldes broth

Sådan laver du din egen gode fond/broth På GAPS-kuren skal man indtage fond, fond og atter fond, og det er ikke engang af gastronomiske men af medicinske grunde! Men hvorfor så ikke gøre det til en velsmagende fest og bruge fond i hverdagsmaden, som de dygtige kokke...

Pluk selv jordbær!

Pluk selv jordbær!

Det er luxus at have adgang til økologiske pluk selv jordbær Det er skønt at kunne forsøde tilværelsen med dejlig moden frugt, når man nu ikke kan tåle strøsukker. Ikke mindst jordbær er smagfulde og anvendelige på mange måder. Friske – tørrede – frosne – eller endda...

Friske hvide aspsarges med smør

Friske hvide aspsarges med smør

Når de hvide asparges, de røde-hvide rabarber og den sølvskinnende hornfisk er kommet, er det rigtigt forår! Køb øko-asparges. De er ikke så store som ikke-øko, men mon ikke det er fordi de ikke har fået kunstigt åndedræt til væksten? De meget veludstyrede har en...

Kefirkoldskål

Kefirkoldskål

Kefirkoldskål er en velsmagende, nærende, mættende, tørstslukkende, probiotisk forfriskning 1 portion 1 æggeblomme ½ spsk honning en knivspids vaniljekorn fra en flækket stang en anelse revet citronskal 2 dl kefir 1. Pisk æggeblomme og honning til en tyk æggesnaps....

Gravet laks

Gravet laks

Honning-gravet laks smager himmelsk Køb et par sider frosset vildlaks, tø dem op og læg dem sammen med en pasta af honnig, salt og dild. Det tager ingen tid, men man skal planlægge at lave den nogle dage før den skal spises. 2 vildlaksefiletter rækker til 8-10...

Bernaisesovs

Bernaisesovs

Bernaisesovs er særdeles GAPS-venlig med sit indhold af klaret smør, æggeblommer og frisk persille Til 4 personer Essens: 3 spsk hvidvinseddike 3 spsk tør hvidvin 1 lille hakket skalotteløg 1 lille håndfuld sorte peberkorn 1 tsk tørret estragon ½ tsk tørret timian 5-6...

Fiskefrikadeller uden stivelse

Fiskefrikadeller uden stivelse

Fiskefrikadeller uden stivelse er særligt lækre! Hverken gummi-agtige eller for salte. Det er forbløffende nemt at lave farsen selv. 18 mellemstore deller 1 løg fedtstof til at sautere og stege i 2 æg 600 filet af mørksej eller torsk ½ -1 tsk salt 3 spsk mel af...

Blommer i vanilje

Blommer i vanilje

Blommer i vanilje - en sød, aromatisk og hurtig dessert Til 4 personer 4 smukke og modne søde blommer 20 g koldslynget honning 1 god tsk vaniljevodka (se tips) 4-6 spsk hjemmelavet creme fraiche 20 g forberedte mandler (se tips) 1. Skyl blommerne og fjern stenene....

Friske krydderurter

Friske krydderurter

Krydderurter er meget anpriste på GAPS-kuren, og du kan allerede begynde at drysse løs af fra intro-kurens fase 2* Hvis du har mulighed for at anskaffe store mængder af krydderurter, så er det nu tid til at høste, så du kan gemme til mørkere tider. Du behøver ikke bo...

Når dit GAPS-barn skal dele ud

Når dit GAPS-barn skal dele ud

Frugt og nødder, når dit GAPS-barn skal dele ud Smagen i meget slik er kopieret fra tørret frugt. Den sur-søde kombination med et sejt bid kan de fleste lide. Så hvorfor ikke give den ægte vare, når dit GAPS-barn skal dele ud? Til 24 personer 300 g mandler 240 g...

Blåffins

Blåffins

Blåffins er muffins med blåbær til morgenmaden, mellemmåltidet, eftermiddagskaffen, udflugten. Opskriften rækker til 12 kager. Tørre ingredienser 150 g hasselnøddemel  25 g kokosmel lidt salt Våde ingredienser 1 moden banan  75 g honning  40 g smør, ghee eller...

Mælkekefir

Mælkekefir

Mælkekefir - gavner tarmfloraen med sit høje indhold af probiotika Kefir rummer et stort antal gavnlige bakterier og svampearter. Så mange, at du skal gå forsigtigt frem, når du begynder at indtage det. Begynd med en meget lille mængde og trap op. Det er for at undgå...

Om fermentering af mælkeprodukter

Om fermentering af mælkeprodukter

Hvilke mælkeprodukter er OK på GAPS-kuren? Det er de typer, der har fået lov til at modne færdigt: hjemmelavet youghurt og creme fraiche, som har fermenteret i 24 timer ved 43 grader, kefir lavet med kultur eller en kefirsvamp, og en hel stribe af faste oste samt blå-...

Sauerkraut

Sauerkraut

Sauerkraut Hvor stor en portion sauerkraut, du kan lave, afhænger blandt andet af, hvor stor din beholder til fermenteringen er. Jeg anbefaler varmt, at du anskaffer en klassisk tysk Gärtopf med sten og stamper, alternativt patentglas med et låg med indbygget...

Pin It on Pinterest

Share This