Blåffins er muffins med blåbær
til morgenmaden, mellemmåltidet, eftermiddagskaffen, udflugten.
Opskriften rækker til 12 kager.
Tørre ingredienser
- 150 g hasselnøddemel
- 25 g kokosmel
- lidt salt
Våde ingredienser
- 1 moden banan
- 75 g honning
- 40 g smør, ghee eller kokosfedt
- 1 tsk vaniljevodka
- 1 æggeblomme
Desuden
- 3 stiftpiskede æggehvider
- ca. 80 g blåbær, gerne frosne
- fedtstof til at pensle formene med
1. Tænd for ovnen på 170 grader.
2. Sæt en enkelt muffin-form i ovnen mens den varmer op og smelt fedtstoffet. Tag den ud og pensl resten af formene.
3. Bland de tørre ingredienser i en skål.
4. Blend de våde ingredienser fra bananer til æggeblomme og bland det godt med de tørre
5. Pisk hviderne helt stive
6. Vend forsigtigt ¼ af dem i dejen med en dejskraber, så der ikke er ”øer” af æggehvide.
7. Gentag med den næste ¼ og slut med den sidste halvdel.
8. Fordel dejen i formene, så de er halvt fyldte.
9. Placer en tsk. blåbær ovenpå og dæk så bærrene med resten af dejen.
10. Bag dem på næstnederste rille i ca 25 min.
Lad dem køle af i formene, før du vender dem ud. De bliver ret snaskede hvilket er en af grundene til, at de er lækre. Spis dem evt. med hjemmelavet creme fraiche til og en herlig kop kaffe eller te, hvis er kommet så langt i kuren, at du kan tåle det.