World Nutrition Summit 4.-6. marts
Dette World Nutrition Summit - online konference - er for alle, som ønsker at blive klogere på sammenhæng mellem diverse diagnoser og ernæring. Ikke mindst er det for professionelle behandlere, der ønsker at blive opdaterede. Er du god til at forstå engelsk, og er du...
Første GAPS-konference afholdes i januar 2021
Værsgo´en masse viden og erfaring på et sølvfad! Den første online GAPS-konference afholdes lørdag d. 30.1. til søndag d. 31.1. 2021. Det siger sig selv, at hele molevitten kommer til at foregå på engelsk. Nøgleord er: knowledge - growth - healing - health -...
Gut and Physiology Syndrome – Dr. Natashas anden grundbog om GAPS
Natasha Campbell-McBride udgav i november 2020 sin anden grundbog om GAPS: Gut and Physiology Syndrome. Denne gang med fokus på de fysiske sygdomme, en dysbiotisk tarmflora kan forårsage. "Gut and Physiology Syndrome. Natural treatment for autoimmune illness,...
Sådan! – Medicinfri og 10 kg lettere
Anders Bachs bog "Sådan! Medicinfri og 10 kg lettere" ryger ind på min anbefalingsliste Bogen er en modig, velskrevet og passende bredside til de fejlslagne officielle kostråd gennem 40 år. Det er ikke en kogebog, men en informativ og inspirerende blanding af...
Bønnehumus – sådan undgår du at få ondt i maven af tørrede bælgfrugter
De nye officielle kostråd anbefaler flere tørrede bælgfrugter. På GAPS-kuren bruger vi hvide bønner eller limabønner til humus, men kun velforberedte - se her, hvordan du laver dem lækre og nemmest mulige at fordøje, så du ikke får ondt i maven af dem. Denne opskrift...
Kan man spise sig rask?
Ja – man kan godt spise sig rask. -Men det kommer sørme an på, hvad man fejler! TV2 er igang med en reprise af de fine programmer om at spise sig rask. I den anledning hiver jeg også min artikel frem igen. Selvom der er gået 3 år siden spørgsmålet "Kan man spise sig...
Opskrift på fond, som også kaldes broth
Sådan laver du din egen gode fond/broth På GAPS-kuren skal man indtage fond, fond og atter fond, og det er ikke engang af gastronomiske men af medicinske grunde! Men hvorfor så ikke gøre det til en velsmagende fest og bruge fond i hverdagsmaden, som de dygtige kokke...
Bouillon, broth og fond – hvad er forskellen?
At tætne sin hullede tarmvæg (leaky gut) er en del af GAPS-kuren. Med bouillon, stock, fond, broth, eller hvad man nu vælger at kalde det. Med hvad er forskellen? Bouillon = stock Bouillon er et fransk ord, vi har taget til os som en del af det danske sprog. Måske...
Myter om kolesterol
Du er selv nødt til at være kritisk, når der luftes myter om kolesterol Overskriften "Myter om Kolesterol" er ikke min, men Uffe Ravnskovs, speciallæge i intern medicin og i medicinske nyresygdomme. Vel nok en af de fagfolk, der har beskæftiget sig mest med kolesterol...
Vil du være certificeret GAPS-behandler?
Tilmelding senest d. 8. marts 2021 - start på kurset d. 12. marts. Er du i forvejen uddannet, professionel og aktiv behandler, kan du ansøge om optagelse på efteruddannelseskursus som certificeret GAPS-behandler Behandlere med relevant uddannelse og klinisk erfaring...
Græskartærte med ingefær
Hvem skulle tro, at en græskartærte faktisk godt kan gå hen og smage ret lækkert - og at den kan få en sprød og knasende bund, selvom man ikke bruger hverken mel eller sukker? Hvis du er bekendt med GAPS-kuren, vil du straks se, at den er beregnet til dem, der er på...
Klaret smør er let at lave!
Klaret smør er let at lave og nemt at arbejde med Klaret smør brænder nemlig ikke på under høje temperaturer ligesom smør lige fra pakken risikerer. En forskel på opvarmet olivenolie og klaret smør er, at sidstnævnte bevarer sine næringsmæssige egenskaber, mens...