Blommer i vanilje – en sød, aromatisk og hurtig dessert
Til 4 personer
- 4 smukke og modne søde blommer
- 20 g koldslynget honning
- 1 god tsk vaniljevodka (se tips)
- 4-6 spsk hjemmelavet creme fraiche
- 20 g forberedte mandler (se tips)
1. Skyl blommerne og fjern stenene. Skær hver blomme i 8 både med en skarp kniv.
2. Vend bådene med honning og vaniljevodka. Lad dem trække i 20-30 minutter.
3. Sæt 6 spsk creme fraiche til afdrypning, mens du venter, med mindre den har en fast konsistens i forvejen; så kan du bruge den som den er, og skal kun bruge 4 spsk.
4. Snit mandlerne til splitter på langs og rist dem på en tør pande.
5. Fordel blommer og saft i 4 dessertskåle, læg en skefuld creme fraiche på og pynt med mandlerne.
TIPS
I stedet for vaniljevodka kan du bruge vaniljehonning (se i GAPS-kogebogen) eller blot blande honningen godt med vaniljekorn fra ¼ stang.
At mandler er forberedt betyder, at de har været i saltvand i 12 timer, skyllet og tørret. Dette gør dem væsentligt lettere for en GAPS-person at fordøje. Forberedete mandler og nødder er en basisvare i GAPS-køkkenet på linie med creme fraiche, hvilket er forklaret i GAPS-kogebogen.
Skift evt. creme fraiche ud med kokosskum: iskoldt pisket kokosmælk, den fedeste og uvandige del, evt smagt til med en anelse honning. Brug kokosmælk uden tilsætningsstoffer eller lav den selv.
Portionerne er små, men intense i smagen og temmelig søde – så de er store nok!