Fiskefrikadeller uden stivelse er særligt lækre! Hverken gummi-agtige eller for salte. Det er forbløffende nemt at lave farsen selv.
18 mellemstore deller
- 1 løg
- fedtstof til at sautere og stege i
- 2 æg
- 600 filet af mørksej eller torsk
- ½ -1 tsk salt
- 3 spsk mel af kerner, frø, mandler eller nødder, der har været en tur i saltbad og tørret (se hvorfor i GAPS-kogebogen)
eller - 1 ½ dl forbehandlede hvide bønner ( i blød i 24 timer, kogt i mindst 4 timer)
1. Pil og hak løget. Sauter det mørt i fedtstof i mindst 10 minutter ved svag varme. Blend det og lad mosen blive i blenderen.
2. Del æggene i blommer og hvider.
3. Skær fiskekødet i små stykker og blend dem sammen med løg-massen, æggeblommerne, salt samt enten nøddemel eller hvide bønner. Hæld denne forholdsvis seje fars over i en røreskål.
4. Pisk hviderne helt stive. De skal nu vendes forsigtigt i fiskefarsen, så den bliver luftig. Start med at vende ¼ af den i, tilsæt så den næste ¼ og til sidst resten.
5. Steg frikadellerne i den størrelse, du ønsker. Pas på, de ikke får for høj varme, da de nemt brænder på og er lidt mere skrøbelige, end ”almindelig fiskefars” som indeholder mel.
TIPS
Du kan spise fiskedeller fra intro-kurens fase 4.
Spis fiskedellerne med alle former for grønsager og grøn salat.
Mange kolde sovser er gode til, som for eksempel ravigote sovs, remoulade, grøn sovs. (Opskrifter i GAPS-kogebogen)
Lav flere fiskedeller end du skal bruge til middagsmaden, og gem i fryseren til fremtidige frokoster og madpakker.